* ליקופן – פיגמנט אדום, המונע תהליכי חמצון, התפתחות סרטנית, בעיקר סרטן הערמונית, מוריד את לחץ הדם, נמצא בעיקר בעגבניות, גויאבות, תפוזי דם, אבטיח, וענבים, אדומים.
* בטא קרוטן – נוגד חמצון יעיל, נמצא העיקר בירקות ופירות כתומים אך לא רק, נמצא: בגזר, בטטה, ענבים, דלעת, משמש, מלון, תרד, ברוקולי, כרוב ושעועית ירוקה.
* ויטמין C – נוגד חמצון חשוב מאוד. מחזק את המערכת החיסונית, מונע לחץ דם גבוה, מעלה את רמת הכולסטרול הטוב, ומקטין את הרע, מקטין את הסיכון למחלות לב וסוגי סרטן שונים, נמצא ב: קיווי, פירות הדר, עגבניות, פלפל צהוב ואדום, ומלון. חשוב לזכור שויטמין C נפגע בבישול ובחיתוך ומומלץ לאכילה מפירות וירקות טריים ללא בישול.
* לוטאין – נוגד חמצון נוסף הדומה לבטא קרוטן, משפיע לטובה על הראייה ומשפר הסתגלות העין לראיה בחושך. נמצא ב: חסה, תרד, סלרי, גזר, עגבניות, קולורבי, מלון, ותירס.
* ויטמין E – נוגד החמצון החשוב ביותר בנושא של רדיקלים חופשיים, אותם חומרים התוקפים את התאים, מאיצים את הזדקנותם,, מעודדים התפתחות של סרטן, ויטמין E נמצא בנבט חיטה, כלומר רק בחיטה המלאה, באורז מלא, בורגול, אבוקדו, גרעינים שקדים ואגוזים.
* סידן – מינרל המשפיע על מבנה העצם, משפר את מצב לחץ הדם, וגורם לשגשוג שכבת ההגנה של המעי. נמצא במוצרי חלב דלי שומן, ירקות ירוקים, בשר, ביצים, שומשום, טחינה, טופו ודגים. כמות הסידן היומית הנחוצה לגוף היא בין 800 ל – 1200 מ"ג וקשה לצרוך אותה רק ממזון. מומלץ להתייעץ עם תזונאי על השלמות בתוספות מזון.
* ויטמין D – מגיע אלינו מאור השמש, חיוני לקליטת הסידן בגוף, לחיזוק העצמות ומניעת מחלות פרקים, עם הגיל פוחתת יכולתו של העור לקלוט אותו. נמצא בדגי מים עמוקים: סלמון, הליבוט, מקרל, ובחלב מועשר.
* ויטמין B6 – מחזק את מערכת החיסון, ושומר על כליי הדם, נמצא באורז מלא, שיבולת שועל, קטניות, עוף, דגים, וביצים.
* ויטמין B12 – חשוב לתהליכים רבים בגוף, ובעל השפעה רבה על המוח ומערכת העצבים. נמצא בעיקר במזונות מהחי.
* חומצה פולית – נחוצה מאוד בתקופת הפוריות. מצויה בירקות ירוקים אגוזים ושקדים, קטניות ושיבולת שועל. כיוון שספיגתה מהמזון לא טובה מומלצת ללקיחה בתוספי מזון.
לתזונה יש חלק ישיר לנראות העור והיא חלק מהטיפול החיצוני להשגת מראה עור יפה וצעיר.
באהבה אוריה